14.07.2016 г., 18:03 ч.

Тук 

  Поезия » Философска, Гражданска, Бели стихове
592 0 2

                                                                                       Тук

Тук на Балканите

тук в Персия, днешен Иран

тук в Лхаса при Далай Лама

тук градя.

Градя гласните и съгласните 

на моя дом.

Тук съм чут,

но ако моето тук стане там

и аз стана йод

в пренаситена на йод реакция

в далечен немски университет

или в двуетажен американски автобус?

По ли ще съм чут?

По-голямо ехо ли ще имам?

По-голямо его ли ще имам?

Но моето старо тук

остана

без

съгласна или гласна. 

Липсва му една буква

и това съм аз.

И тук

в моя дом,

само тук

разбраха, че липсвам.

Моето аз.

Моето мен.

И ръчният ми багаж.

Бон Воаяж.

 

 

 

 

© Елица савова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??