11.08.2010 г., 20:33 ч.

Тук, под земята... 

  Поезия » Философска
700 0 5

                                          Тук, под земята..

 

                          Тук, под земята,

                                   даже порове вече няма

                           и къртици

                                   не ровят цветя в пръстта...

 

                           Само мъртвите

                                   идват нощем в съня ми

                            и бушува

                                 във вените гневно кръвта,

 

                             че душите ни -

                                   празни, зейнали ями,

                             а в новините -

                                   пак лъжи и насилие.

 

                             Следва турски

                                   сериал на втори юни

                              и - вместо почит -

                                   мълчание в безсилие.

 

                              А децата ни -

                                   птици по земята чужда -

                              оставят тука

                                   бащините си гнезда....

 

                              Но... знак

                                   в просъница ме пробужда:

                              живи са още в мене

                                    и любовта, и съвестта. 

© Дора Ефтимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Докосваш!
    Поздравления!
  • Следва турски
    сериал на втори юни

    ...

    хе, рядко ми се случва- отговор с една моя драсканица:

    "Чистота" в низходящ ред (Рационално)

    На националния празник на страна ни
    чистя тоалетната облечен с фланелка на партия
    със съмнителни дейности.

    Сърцето - кенефа - абревиатурата.
    Спестете ми "патриотичните"
    глупости!
  • ... ТУРСКИ СЕРИАЛ НА ВТОРИ ЮНИ....


    ПРИ ТОВА ТОЛКОВА ФАЛШИВ!!!!!
  • Дори, и аз болея за нашите рожби-птичета, които тръгнаха по чужди земи да търсят щастието си! Вълнуваш с написаното!
  • Страхотно!
Предложения
: ??:??