19.08.2020 г., 14:37 ч.

Турлакът и вирусът 

  Поезия » Хумористична
468 0 0

Снегът вали. Трети дън не спира.
По джадето никой не спицира.
Свите дом седу покре кюмбето
и надигу кануту с винцето.
Важното е да се ваксиниру!
Пиеньето вече не пробиру.
Има ли рекьия свите пиу.
Нема с ню рукьете да си мию!
Кой рекьию нема пие вино.
За ваксину много е добро.
Щом от ньек главата се върти
вирусът како че му стои?
Важното е да се ваксинирамо
и ваксинуту да не пробирамо!
Дом рекьия кво имаше свърши.
Мойта си кълне и пръсти кърши:
изпи дамаджане, шишетия!
Изпразни и свите буретия!
Капчицу не ости и за лек!
Ко мое ти да си такъв човек!
Да нема ни за зуб, ни за компрес!
Цел дън се спотураш у несвес!
Втори месец ти не изтрезневаш!
Ко усетиш пиенье еднък зеваш!
Да ти преседне и да те отруе!
И пое како муж она да пцуе.
А ме не пита що съм се напил!
Пропадъл съм. Пияница съм бил!
Стра ме е за свет ма. За това
се нальивам. Мигар е фала?
Ама на мен животът си е мил!
Че му се не знае и проклет бацил!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??