30.06.2015 г., 11:24 ч.

Твоето другарче 

  Поезия » За деца
498 0 1

Твоето другарче

 

Папагалче си вземи,

че големи са игри,

в клетката ще си стои,

но обича и бели...

 

Всеки ден се къпе то,

мие човчица само,

клъвка зрънце, хляб, домат,

диня, пъпеш с аромат...

 

Щом му свирнеш ти с уста,

ще последва таз игра,

после пак и пак само,

ще си пеете в едно...

 

А перцата са безчет,

бели, сребърни - букет,

дълги, къси - красота,

кат небесната дъга...

 

© Вал Герх Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??