25.03.2023 г., 8:29 ч.

Твой завинаги Валерий 

  Поезия » Любовна
328 2 1

ТВОЙ ЗАВИНАГИ ВАЛЕРИЙ

 

... със сако и вратовръзка щом се барна някой ден,

мъж във силата си лъвска, ще се влюбиш пак във мен,

с гъвкавата ми походка, с прясно вапцания кларк,

ще те водя на разходка вечер – в стихналия парк,

ще ти рецитирам Пушкин, Димчо, Яворов и Блок –

 

всички други писарушки вече са с изтекъл срок,

там – на пустата алея, ще ти скъсам с кеф цветя,

моя малка звездна Фея! – откъде при мен слетя?

В бяла рокля на драперии Бог ми прати миг Любов.

Твой завинаги Валерий. Присно – и вовек веков.

 

22 март 2023 г.

гр. София, 12, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??