4.03.2011 г., 17:53 ч.

Творчески процес 

  Поезия » Друга
871 0 6

 

ТВОРЧЕСКИ ПРОЦЕС

 

Първо мисъл жегва,

а след туй в очите

виждам, че проглежда

моето мъниче.

 

Мяза на пингвинче

в Арктика, сред ледник.

Слагам сетно винтче.

Фокусирам. Бленда.

 

Ето, че за снимка

вече е готова

моята пингвинка –

черно-бяла, нова.

 

Връзвам механизма –

той й е сърцето.

А след туй нанизвам

платката, отгдето

 

управлява строго

и през турникета*

влизаш в сграда нова,

стъклена и светла.

 

Четири в редица

охраняват входа.

Пази тази птица

към етаж подхода.

 

Архитект Раймондо

просто е вълшебник.

Сякаш е ротонда -

фояе - учебник.

 

Вижте! – вече има

пропускна система.

Сградата „Вертиго”

своя път поема.

 

---------------------------------------------------

* - Трираменна въртяща се бариера за изграждане

      на системи за контрол на достъпа

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??