11.08.2009 г., 12:07 ч.

Тя 

  Поезия » Любовна
1660 0 13

Тя по покриви вечно се скита
с разпилени коси, неприбрани
и звездици ù светят в очите
сякаш плуват в сълзи океани.

 

Тя е нежно тъкана от чувства -
затова е и толкова крехка
Даже слънцето крие се в облак,
да не би да опърли крилете ù.

 

Тя е сляпа за хорската завист
и попива от болката чужда.
В греховете на други се дави
и възкръсва отново при нужда.

 

В самотата си Тя е нещастна,
не поклонници иска, горката.
Иска някой да види във нея
Не богинята, а жената.

 

Затова пък, немирният вятър
ù попива сълзите с целувки,
непохватно танцува с косите ù
и обгръща я с нежни милувки.

 

А луната, орисница стара,
ги залива с порой от звезди
и нашепва им лунни сонати
с цветове от крилати мечти.

 

© Георги Митренов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??