26.06.2019 г., 9:36 ч.

Тя 

  Поезия » Любовна
486 1 0

Не пита, на нищо не вярва,

тя идва внезапна и сляпа.

Прогонена подло от рая,

тя дарбата и проклятие.

 

Животът ни крехък родила,

звездите напълнила с блясък.

Превърнала в радост очите ти.

Велика във своята слабост.

 

Любов, и жестока, и тайнствена.

Любов, всичко пази и знае.

Красива незрима реалност.

Най-първи от всичките пламъци.

 

Вземи ме дете във ръцете ти.

Води ме по грешните пътища.

Душата ми с теб е обречена.

Но никога пак не я връщай.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??