Не пита, на нищо не вярва,
тя идва внезапна и сляпа.
Прогонена подло от рая,
тя – дарбата и проклятие.
Животът ни крехък родила,
звездите напълнила с блясък.
Превърнала в радост очите ти.
Велика във своята слабост.
Любов, и жестока, и тайнствена.
Любов, всичко пази и знае.
Красива незрима реалност.
Най-първи от всичките пламъци.
Вземи ме – дете във ръцете ти.
Води ме по грешните пътища.
Душата ми с теб е обречена.
Но никога пак не я връщай.