16.03.2017 г., 22:28 ч.

Тя е… 

  Поезия » Философска
797 2 6

Тя е моя робиня,

затворена дълбоко във мен,

усещам колко е грешно,

но модерно в днешния ден!

Тя е там, в изолатора,

със запушена с измами уста,

тя е там – с ръцете завързани

и òпита от хорска тъга!

Полужива е мойта робиня,

а толкова живи са нашите тела,

но не проси дори милостиня

ще умре с горда глава!

Тя е тихата болка в сърцата,

тя е мъката на чуждия гръб,

тя е онази топка в гърлата,

щом усетим чуждата скръб!

Тя е душата, а затвора неин телатa,

телата и плиткия ум!

© Калоян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??