20.05.2009 г., 22:46 ч.

Тя е Любов такава... 

  Поезия » Любовна
779 0 27

      Тя е Любов такава...


Откъде ми я прати, Боже,
тая Любов неведома,
като джунгла е неизбродна
и като мрак непрогледна...
И колко ли ще съм грешна,
че не намирам нито такъв храм,
нито толкова свещи,
Душата ми да утешат
или да опростят греховете ми...
И почти до ръба извървяла
и джунгли, и плаващи пясъци,
хищен отлив я грабнe
и стихнe на чайките с крясъка...
Тя е Любов такава:
От пясък пустинен по-жадна,
пътя застила със лава
и къса плът безпощадно, 
айсберг топи във жарава...

Тя е Любов такава...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??