1.02.2009 г., 23:29 ч.

Тя има февруари 

  Поезия
525 0 1

Не знам дали не съм банална,

но понякога и аз

отчаяно я търся,

а уж не вярвам в нея.

Претърсвам в тайните

ъгли

на съзнанието си,

протягам ръка до

най-далечната звезда,

копая из дълбините

на един изоставен

кладенец,

но пак я няма.

Бляскави идеи

ме карат да не бъда себе си

(а аз винаги уча хората)

и да говоря, че има любов.

Който ми я донесе,

ще получи досега невидяното –

едно момичешко сърце,

но не моето.

Не се залъгвам, че имам!

Ще му дам на онази,

която тупа килим

над главите ни

и постила земята със сняг.

Тя повече знае от мен

да обича,

защото си има

снега, и земята, и февруари...

© Две Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • пак ще посоча себе си за пример ...
    писал съм такива стихове ...
    куца ... но ме радва че така пишеш защото това е просто стъпката към следващо ... ниво ...

    дано ме разбра, последна мисъл ми е да се хваля(това го пиша за ... недоброжелателите)
Предложения
: ??:??