14.05.2020 г., 16:46 ч.

Тяло - имот 

  Поезия » Философска
974 0 6

На хартиен носител ми го връчиха.
Без предупредителен имейл.
Чрез трепети душата ми измъчиха, 
пък нека се дави в грозде и хмел.

 

Запечатано бе със усмивка.
Някак студена на външен вид.
А от устните тази отливка 
губи представа каква е предвид. 

 

Разкъсах го много внимателно,
незнаейки какво ще намеря.
Открих там нещо занимателно, 
чрез което ще трябва да катеря

 

високи планини и стръмни пътеки,
търсейки там някакъв предел.
И от тях да се спускам вовеки,
докато намеря неговата цел.

 

Защото не зная причината 
за този подарък – живот.
Дадоха ми част от картината
и някакво тяло като имот.


 

© Биби Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??