10.02.2013 г., 13:54 ч.

Тъга 

  Поезия » Любовна
907 0 9

Усещаш ли, тъгата днес е синя,

такава, като свод след зимен дъжд…

И сякаш търси хиляди причини,

взривила всичко земно изведнъж,

 

да смъкне вече дрипавия залез.

И гола, като питаща луна,

в нощта съня ти тръпнещо да пари,

наречена със име на жена…

 

В сърцето ти тъгата днес е сложна –

уж е тъга, а тайно търси брод

към любовта, до лудост невъзможна…

За да възкръсне в странния живот.

 

Безпътиците дълго ще я спъват,

безсъниците в огън ще валят.

А, може би, звездите днес сънуват,

как любовта се ражда от тъга?!...

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??