Разкъсва ме тази тъга,
която изпращаш като сива мъгла.
Слънцето не огря ли твоята душа
или изгоряла надежда сърцето слуша.
Не е приятелство само портрета,
мисълта лети безбродно към тебе клета.
Не убивай мисъл и мечти вълшебни,
любов и страст са огньове душевни.
Как живееш между огън и студ,
как без обич стоиш в света луд?
Обичай и бъди обичан и току виж
мечтан живот ще изградиш.
© Йонка Янкова Всички права запазени