15.06.2019 г., 12:50 ч.

Тъгува Музата за мъртвите поети 

  Поезия » Друга
229 6 12

Далече някъде, където няма разстояния, 

тъгува Музата за мъртвите поети,

а търсят я слепци със поетична мания

да вържат с рими няколко куплети... 

 

Не гони никой, всекиго приема,

дори лишените от нежния й дар,

и влага себе си в поредната поема, 

но на избраните е истински другар!...

 

Те са малцина, но в тях гори стихия, 

и точно в нея тя наистина живее, 

а те живеят с нейната магия, 

и симбиозата им, като Слънце грее. 

 

* * * 

 

Тъгува Музата за мъртвите поети, 

с надежда гледа новите такива, 

защото само в техните куплети 

тя може да усети, че е жива!

 

 

31.01.2015.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??