Тъжни елхички
Чувам как плачат елхите,
снежно как скърца снега,
литват птичките скрити,
не пеят на свойта елха!...
Мили елхички - не чакат
в нашия дом да преспят,
със своите бели обятия,
искат в леса да искрят!...
Свила се снежна елхичка,
тъжно изтърсва снега,
свойта бодлива ръчичка
за милост протяга сега!...
Няма да може да стигне
до слънцето в своя ден,
на Коледа тя ще пристигне
да свети само за мен!...
П.П. Не сечете елхите - гората тъгува!
© Таня Георгиева Всички права запазени