2.06.2019 г., 23:13 ч.

Тъжни размисли 

  Поезия » Друга
451 3 4

С теб жестоко ни смачка животът.
Разностранни съдби, интереси. 
И различни по брой обороти.
Както някои казват: "Добре сме! " 
Ти сънуваш през цялото време, 
аз живея почти за последно. 
В твоя сън сееш маково семе, 
то ти пречи съвсем да прогледнеш. 
Уморих се да тегля каруца, 
без пътека, през блатото кално. 
Трябват плещи добри и юмруци
да преплуваш море с девет бала. 
Трябват... Много са слаби словата
да опишат какво още трябва. 
Докато обитаваш кревата, 
моят воѝн през житата ме грабва
и нашепва ми приказни тайни, 
как за мен ще преброди Земята. 
Вярвай, не е съвсем обичайно, 
но достигам небето с крилата си. 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бинго! Благодаря!
  • Твоята скорост кръщава крила,
    точно за тебе тя е била!
    Другият нека лежи във леглото.
    Тъй ще му мине безцелно живота.
  • Така е, Марианка, особено, когато обитават различни вселени и се движат с различна скорост. Благодаря ви, момичета!
  • Хубаво пишеш и искрено, смислено, дълбоко
Предложения
: ??:??