Тъжно. Бодро.
Tъжно ли трябва да е,
когато се разбере,
че животът е несправедлив,
хората подли,
чувствата низки,
и други общи приказки
относно «гадния живот».
Не,
с весела бодрост вземи
тежко паве
или верига,
даже пистолет,
и излей тъгата си
върху близкостоящия
дразнещ те човек.
© Братан Всички права запазени