27.09.2022 г., 11:54 ч.  

Тълкуване на миражите 

  Поезия » Философска
201 3 6

ТЪЛКУВАНЕ НА МИРАЖИТЕ

 

Пейзажът заблуждава сетивата.

А жабешкият хор е твърде рехав.

Събрало жар от тлеещото лято,

е кестенчето в топлата ми дреха.

 

Присъни ми се синя пеперуда,

която на дланта ми кацна нежно.

Бащица на кристал и изумруди –

морето беше тихо и безбрежно.

 

И заваля. Не спират дъждовете,

отмиват от земята всеки спомен –

за цвят и плод, а цялата планета

е като нерв – до дъното оголен.

 

Навярно затова ще дойде зима –

да ме приспи с упойката си ледна,

да ми нашепва, че и пролет има.

И трябва да я чакам – до последно.


 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??