30.01.2023 г., 11:01 ч.  

Тълкуване на тишината 

  Поезия » Строги форми
591 6 12

ТЪЛКУВАНЕ НА ТИШИНАТА

 

Сглобена съм накриво и без снадки,

разпадам се – когато завали.

Да бъда твърда случва ми се рядко.

И всеки изгрев дълго в мен боли.

 

Дали е примес с непознати билки

и шепа пепел от червен тамян –

признавам, че сърдечните горчилки

нахлуват често в изказа ми прям.

 

Аз всяка тишина ще ти разкажа,

така че в нея да останеш гост –

ако си пътник, прималял от жажда.

 

Тя – колко е дълбока – не е важно.

Понякога след премълчан въпрос

най-истинският отговор се ражда.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??