13.03.2024 г., 21:44 ч.

Тълпата вън си тръгна полугладна 

  Поезия » Друга
112 2 2

Какъв ли вихър сбъркан днес я лашка?
Пътеки кози някакви – към бялото.
Нормални пред дома ѝ на опашка,
очакват си сеира.  От началото.

Навярно иска стълба да направи,
пътеките – да ги превърне в улици,
сред камъни – в душите им корави,
заета е. Засажда стихове... и люляци.

Да беше камък да се е разпаднал,
да натори в лилаво разцъфтялото...
Тълпата вън си тръгна полугладна,
а тя? Събра останките от тялото,

живеят в него днес неприютени,
и скитащи, и бродещи там атоми.
С лилава кръв в изстиналите вени,
тя тихо шепне: — Ето ви душата ми...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??