6.09.2023 г., 7:33 ч.  

Тъмнина 

  Поезия
177 0 0

Тъмнина

 

Тъмнината е учител на търпение.

Търпението изчерпва се и няма го и него - 

Не е търпение вече.

Когато ти дадеш си време.

 

Във тъмнината ти не виждаш.

Но чуваш и усещаш.

Време дай си само - ще чуеш, ще усетиш.

В стая тъмна се намираш.

Лампата не светвай.

Търси, и намери си дрехи, облечи се.

 

На разходка нощна ти тръгни.

Тъмнината носи тишина.

 

Разходка нощна направѝ.

Ненужното във теб разсей.

Скука, празнота, безсмислие.

Тъмнината-тишината твои са сега.

С мисли нови освежи се.

 

Тъмнината е приятел на душата.

 

Пътищата твои иска да затвори някой.

В тъмнина даже - ще ги намериш пак.

На тъмнината време щом дадеш.

Прикритие е тя и дом.

Нови пътища прокарвай в нея.

 

Нощта във нас - задача е.

Задачи имаш щом - светлина и път ще се роди за тебе.

Да мислим, търсим и откриваме ни учи тъмата.

Явление временно е тя.

След три часа в нощта - идва слънцето към тебе.   

 

Светлее леко вече.

Облаци когато слънцето закриват - на твоя ум приятели са те.

Напомнят за дела специални.

Виж ги - извърши ги!

Разходката е медитация прекрасна.

 

Развиделяване е тя.

 

Змиите са "хора" културни, деликатни и дискретни.

На тъмнината - ученици, господари.

Не виждат, но усещат верно.

На корените - братя и сестри.

На дърветата прекрасни сок, които носят.

 

Ще дойде светлината и орел ще станеш.

Орелът змиите владее.

И всяка птица - също.

 

В тъмнината ти змия бъди.

В светлината - бик, орел.

Вълк - що вие към луната.

Тигър - що през клоните прескача.

Слава на Велес и боговете!

 

Тъмнината овладей и светлината също!

От животните учи се.

В тъмнината те се чувстват най-добре.

Ловното е там - тяхното поле.

Достойнство не губи във тъмнина.

 

На тъмнината - нощен дом.

И светлината на деня - слава нека да речем!

Те ще ни научат да се движим смело.

Пътища да имаме - да ги ценим.

Победители да бъдем.

 

Зле ли си - мисли и действай-маневрирай.

Добре ли си - "На боговете слава" пей.

На Велес - приятелят на тъмнината - слава.

На Лесничея - що подава глас.

На тъмнината за прекрасното значение.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??