22.08.2016 г., 18:20 ч.  

Тънко 

  Поезия
524 1 2

Разходи ме по тънките си намеци,
по тънката усмивка зад гърба ми...
И в тънкоумните ти навици
се спъна ти и аз самият.
 

Та ще започва ли замеряне?
Вземи си шепа кал и мятай!
Но мръсния си гръб обърна ли...
към тебе ще лети граната!
 

Ще ти разбия лявото предсърдие,
ще татуирам дясното си рамо...
Това е акт на милосърдие,
до тук със теб и с твойто право...
 

Ще подчертая тънкия си намек – 
със мене на дебело не играеш!
В ръкава си не крия заек,
а смъртен акт, сега го знаеш...

 

И щом не можеш да переш – не цапай!
Разкарай мръсния си поглед!
От мене можеш да избягаш,
но мръсно хепатитно болен!


 

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??