14.05.2007 г., 9:55 ч.

Търг 

  Поезия
528 0 2

ТЪРГ

И като Бог след мъките възкръснал,
по пътя си назад дори да срещнеш
онези, дето сочеха те с пръсти,
не ще ги назовеш със думи грешни.


А с поглед благ към кръста си обърнат
ще чакаш знак, че вярата е жива
във този плах, от лозунги объркан,
на своята родина, мирен жител.


И ще си спомняш воя на тълпата,
изригвала обиди и възторзи...
А днес е тихо, сякаш гръм е паднал
и всеки е забравил що е сторил.

Лица - без маската на ореола,
на миналото в сянката стаени.
Завръщане към истината гола?
Или тъга по рухнали легенди?


Усмихват се пророци укротени,
строители на разрушени кули.
До вчера смъквали и ризата от тебе -
на търг сега очакват да я купиш.
 

А ти, забравил миналото, както
и с утрешния ден не си наясно,
поемеш ли на риска по дъгата -
ще се сдобиеш с ризата си тясна.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??