5.10.2021 г., 9:59 ч.  

Тържествен чар даряваш на света 

  Поезия » Любовна, Строги форми
880 3 8

И както винаги не ще сдържа

словата си щом аз те видя в миг.

Така си хубава - ах, този лик

разпалва чудно цялата душа!

 

И нежността сега не е лъжа.

Пред мен стои усмихващ се светлик.

И с взора ми, обикващ романтик,

най- влюбено около теб кръжа.

 

Очите ти, косите ти, снагата

и устните с напевният ти глас

изпълват преохотно с любовта.

 

Движенията ти са топлината

на грациозна нимфа - о, екзтаз!

Тържествен чар даряваш на света.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??