21.10.2023 г., 6:52 ч.

Търпение 

  Поезия » Гражданска
119 1 0

Мълчи и трай си, боже!

Да търпи народът може!

Не век и два, а цели пет!

Той от нейде другаде в взет!

 

Защото това търпение на слон,

спасявало го е от бесилото на клон.

Но и днеска търпението достолепно,

крепи го в живуркането мимолетно!

 

Затова ти трай си боже,

да търпи българинът може!

Комунисти, демократи, обирджии,

всички тия днешни чорбаджии,

 

не могат българинът да пречупят!

Ни душата му да купят!

Българин това е!

Мълчи си и си трае!

 

А пък, че света се срутва,

хич не го и бутва!

Да! Българинът достолепен,

по-велик е от живота мимолетен!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??