4.11.2010 г., 21:22 ч.

Търпение 

  Поезия » Друга
620 0 2

Търпение

 

 

Какъв народ сме?

Горди са ни само планините.

Как можем да вървим напред,

Изули гащи до петите.

 

Каква народна обич?

От завист даже името си собствено петним

И раждат се все повече безмозъчни,

А ние пак навели сме главите и мълчим.

 

Прикриваме си болката,

Отпуснали глава над чашата,

Не е ли по-добре да се изправиме, отколкото

Все да опяваме - Горко ù на тази държавица, нашата.

 

Вземете се в ръце, аз умолявам ви,

И събудете се от тоз кошмар

И не щадете никакви управници,

Държавата ни не е тяхна; България е божи дар.

© okinaf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??