Nov 4, 2010, 9:22 PM

Търпение 

  Poetry » Other
621 0 2

Търпение

 

 

Какъв народ сме?

Горди са ни само планините.

Как можем да вървим напред,

Изули гащи до петите.

 

Каква народна обич?

От завист даже името си собствено петним

И раждат се все повече безмозъчни,

А ние пак навели сме главите и мълчим.

 

Прикриваме си болката,

Отпуснали глава над чашата,

Не е ли по-добре да се изправиме, отколкото

Все да опяваме - Горко ù на тази държавица, нашата.

 

Вземете се в ръце, аз умолявам ви,

И събудете се от тоз кошмар

И не щадете никакви управници,

Държавата ни не е тяхна; България е божи дар.

© okinaf All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??