6.02.2019 г., 11:33 ч.

Търсете своя Бог 

  Поезия » Философска
471 9 24

ТЪРСЕТЕ СВОЯ БОГ


Разбрах къде живее Господ Бог
и
вчера вечер проследих го тайно.

Горичка есенна, на рид висок,

бе скътала порталите на Рая.

 

Той залеза в саханчето стопи,

въртя го дълго, като калайджия,

а после връз смълчаните липи

разсипа благата си исихия.

 

Как бавно се изгубват сред нощта

аз гледах дълго златните върхари

и някъде далеч щурче пропя,

и тихичко дрънчаха хлопатари.

 

А после слегна синя тишина

и шалът ѝ ме приюти на топло

И аз подложих доверчива длан,

защото бях в прегръдките на Господ.

 

На заранта когато издои

козиците след звездната им паша,

събуди ме след третите петли

и ми наля млекце в кристална чаша.

 

По-лека и от ангелско перо,

аз долетях до мамините двери.

И няма да издам къде е Бог.

Но вярвам всеки сам ще го намери.

 

 

 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??