Автор – Величка Богданова – Литатру
Недей да ме търсиш по друмите тежки,
натъпкани с кал от разбити съдби.
Търси ме в полята и в книги - горещи,
във нощите лунни и в бъдните дни.
Недей да ме търсиш във спомени тъжни,
във притчи смълчани, в бездумни мъгли…
Търси ме със обич във стихове будни
и в моите картини. Във тях си и ти!
Литатру
(В кн. „Шепот от дъжд”
и в двуезичната книга - "Напоени с любов")
*
© Величка Богданова - Литатру Всички права запазени