21.07.2017 г., 8:16 ч.  

Тюрлюгювеч 

  Поезия » За деца
1166 0 8

Пет-шест картофа обелени,

нарязани на лунички,

три патладжана едри

и четири зрели домата,

два големи моркова 

и десетина бами,

една-две чушки зелени,

ситничко нарязани.

Да не забравя и чесъна –

седем дребни скилидки,

че сладичко разяждат

и вкусно миришат.

Зелен боб добавям –

десетина едри шушулки.

И една китка нарязвам

магданоз за ухание.

Най-накрая във фурната

тюрлюгювеча изпичам –

вкусна вечеря за двама.

Само за мен и мама.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Математическа поезия" »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??