30.04.2019 г., 15:28 ч.

У дома 

  Поезия
892 9 6

 

Аз се завръщам, майко! Аз се връщам!

Където има кой да ме обича…

Където има кой да ме прегръща…

Завърнах се пред теб да коленича!

 

Не те забравих аз, родино свята!

Ни прага, който с болка съм прекрачил,

ни вятъра, препускал с мен в полята.

За мене ти безкрайно много значиш.

 

Сега съм тук, Българийо, и мога

душата си пред тебе да изплача,

сърцето си да сгрея с твоя огън.

Далеч от теб аз бях… аз бях сираче.

 

Сега съм тук за теб да се преборя,

с усмивка да закърпя всяка рана.

Надежда да ти дам и още – воля.

Сега съм у дома. И ще остана.

© Деница Ангелова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1427 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??