26.02.2007 г., 12:31 ч.

У дома 

  Поезия
594 0 2
След толкова години
забравен...
изгубен сред вълни
от спомени тихи...
се връщам... към
пристан прокълнат,
у дома.

Няма бряг пред мен,
няма фар в душата,
който да ме води.
Освен този, водещ
у дома.

Къщата мълчи,
злокобна, от време
почерняла.
Пясъка е черен,
от спомени живи...
Сред разбити
прозорци и мечти...
аз се върнах
у дома.

Коридора празен,
бавно вървя,
а етажите страшни,
с прах и тишина
днес ме посрещат
у дома.

Буря в океана отвън,
прозорците блъска,
буря в душата,
брега на сърцето
залива и лицето
в сълзи облива.
Когато се завърнеш
у дома...
... прегърни
    тази вечна Тъга.

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??