13.11.2014 г., 18:09 ч.

Убежище 

  Поезия » Любовна
548 1 3

 

 

Поканих те в света ми отпреди
ръката си към мене да протегнеш.
Не казвай нищо. Твоите гърди
приела съм за сигурно убежище
и там се търся в три след полунощ,
и там откривам светъл лъч след залез.
Бъди добър. Понякога и лош.
Бъди какъвто искаш. Ще те пазя
в сърцето като рядък диамант,
по тялото си като топла дреха.
Какво си ти за мен дори не знам -
последен пристан, мъничка утеха,
че времето за миг поне ще спре;
че думите ще придобият смисъл;
че любовта ни няма да умре...
В душата ми така си се подписал.
Поканих те в света ми отпреди
ръката си към мене да протегнеш.
Не казвай нищо. Твоите гърди
са моето единствено убежище.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??