18.01.2007 г., 14:36 ч.

УБИЙСТВЕНА МИСЪЛ 

  Поезия
962 1 1

Не,вече ми писна от теб,вечно ти
си в мен и в моето съзнание.Ти
наречена "убийствена мисъл".Ти,
която отне съня ми и моето чувство
за хумор,отне блясъка от очите ми.
Уби всичко красиво в мен, с
единствената цел да се подслониш
в моето съзнание и да бъдеш само
ти-царица в царството на моите
мисли,но ти ги убиваш една по
една.Убиваш и мен. Бавно,
мъчително,но със мен загиваш и ти.
И тогава чие съзнание ще
обсебиш? Аз знам - ничие. Защото
ти ще бъдеш мъртва, а аз ще се
възродя като Феникс... И пак ще
живея и ще бъда различна - по-
силна,но ти, ти ще си останеш
мъртва... Колко добре звучи -
убийствената мисъл - е вече
мъртва мисъл... Сега напуси
моето съзнание,за да си идеш с
достойнство.
      2003г

© Недка Григорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Белият стих не е моето призвание.Убийствената мисъл е добро попадение като образ.И добре си се справила.Струва ми се,Неди, че на едно две места може да се доизпипа и виж в края "напусни"-
    любо
Предложения
: ??:??