15.08.2007 г., 11:24 ч.

Убийство по законите на жанра 

  Поезия
587 0 8
Убийство по законите на жанра.
Убийството на любовта, от страст.
Законно, безразлично, безпардонно.
Убийцата на любовта съм аз.

Убийство сладко, леко и греховно,
желание на хиляди мъже,
убийство страстно, силно и отровно,
жадувано, желано и от теб.

В душата си аз нося тайната отрова.
Забърках я във чародеен час,
и който се докосне, незабавно
изпада в моя безгранична власт.

Не искам да убивам - не, за Бога!
Желая само нежност да им дам,
че в мен се е събрала толкоз много,
копнеж и страст, любов и плам.

Но който ме докосне се изгаря,
опарен бяга, уплашен, застрашен,
любовна мъка мигом го наляга,
а тялото му гърчи се във плен.

Страданията нежно искам да лекувам.
Но, уви, отровата е силна и жестока.
Дълбоко в кожата, под порите навлязла,
души разяжда, действа без посока.

Гледам как в страдания издъхват,
а аз отивам си - така е най-добре.
Даже сбогом с никой не си взимам,
нас дели ни не смъртта, а любовта.

С това ли Господ провиненията ми наказа,
или пък Дявола ми вероломно завидя,
накара ме в желания и страст да страдам,
да не обичам никой, за да съм добра?

И все пак, според природните закони,
и за най-черната отрова има лек.
Знам - за мен противоотрова има,
а формулата й е - по-силен от мен човек.

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??