16.08.2018 г., 23:00 ч.

Ученически мъки 

  Поезия » За деца
663 1 2

 - Не зная - в клас признава Рая -
къде се слага запетая!...

 - А мен ме бърка - мрънка Петьо -
поставянето на тирето...

 - Ох, мъка е! - отвръща Боби -
Не знам кога да сложа скоби!

 - Тежи ми доста - пъшка Волен -
от думата да вадя корен!...

 - Разбирате ли? - вика Божи. -
Членуването ме тревожи!...

 - Мъгливо ми е - казва Златьо -
кога е слято, полуслято...

 - Тормозя се - мърмори Рени -
къде ли има ударение...

 - Какво да правя? - пита Катя. -
Така ме мъчат правилата!...

 - Учете! - отговаря Цвети. -
Четете книги! И мислете!...

Марин Тачков
август 2018 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??