4.04.2013 г., 12:54 ч.

Училище-мъчилище 

  Поезия » За деца
892 0 4

– Училище-мъчилище! – с ръка

Асенчо бърше потното си чèло.

– Как новия урок да разбера?!

Това за мен е адски трудно дело!

 

"Че учиш се през пръсти вече срок!

За нас не се и сещаш - а защо ли?!" –

поглеждат го отново с укор строг

учебникът и счупеният молив.

 

И речникът заканва му се пак,

захвърлен под измачкани тетрадки:

"Не ме потърси!... Че си бил юнак

се хвалиш... но игрите пò са сладки!"

 

– Училище-мъчилище! – с ръка

Асенчо бърше потното си чèло.

– От четенето ме боли глава...

То всичките ми сили е отнело!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??