16.02.2010 г., 20:24 ч.

Учителко любима 

  Поезия » Гражданска
4350 0 8

УЧИТЕЛКО ЛЮБИМА

             На моите приятелки,

             учителки в неделните български училища в Испания

 

Учителко, неделите отдала

на нашите деца и внуци тука,

в очите ти чета, че си разбрала

как сложно е да правиш с тях наука!

 

Изпечени по бързата програма,

люляни между два бряга различни,

за тях отдавна детски тайни няма,

по зрялост те са минали с отличен!

 

И трудно ще успееш с тебешира

да обясниш по старите шаблони:

кой пръсна ги със шепи из всемира,

защо за чужди грешки са виновни!?!

 

Но... права си, учителко любима,

че не това е твоята задача

и, че дори едно дете да има,

то има право на едно букварче

 

и на една усмивка обичлива,

при нея днес с букетче да затича.

Забравата империи покрива,

но всеки помни своя пръв учител!

© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??