(вдъхновено от А. Карпович и Д. Кованов)
Подарете ми днеска букетче
от премръзнали есенни листи...
Стара песен ще спретна в куплетче,
че сърцето ми нещо ме стиска...
Хайде, идвайте! Цялата тумба!
Тази вечер ще палим огньове!
Мандолина и тъпан ще думнат!
Каба гайда хоро ще заводи!
Ще ви кажа Живота, дечица...
Ще разчопля минали рани...
Една тежка учителска ръченица
върху тая, дето ни храни...
Ще поседнем, ще се смеем замаяни
и на всеки ще пиша шестица
за Урок, що Министър не знае,
но ще носите в свойте душици...
- - -
По инициатива на Юнеско от 1994 година,
Международният Ден на Учителя се
празнува на 5.10.
Честито на всички колеги!
Зем.
© Красимир Дяков Всички права запазени