25.08.2016 г., 17:50 ч.

Учителят Живот 

  Поезия » Философска
215 0 0

Учителят Живот

 

Ех, Живот, Живот
Понякога можеш да си хубав.
И да оцветяваш всичко
във разкош.

 

А понякога защо си лош?
Ти ли имаш пръст в това?
Нещо лично или е кармично?
Зависи ли от собствените ни дела?

 

И всичко друго може би ще е излишно,
ако престанеш в нас да дишаш,
отзвуци от теб да рекушират,
раните ни бойни брони да намират.

 

Това си ти, нали? Истинският ни учител
Преподаваш вяра и часове по самоотбрана.
Уроци как "себе си" се сахранява
и кога, и как просто трябва  да забравя.

 

Живот, ех, Живот.
Учиш ни на мерни единици -
че дозата е най-малко двойна,
щом "майната му" е съставката основна

 

Ако бъдеш в настроение, можеш и да си прекрасен.
Не знам какъв ти принос давам и смисълът не винаги го схващам
Знам, че важно е на тебе да се радвам
пък и облаците ти  красиви са поне.
...Прекрасно!

© А.А. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??