24.12.2008 г., 8:47 ч.

"Удивително" 

  Поезия » Хумористична
523 0 2
"Удивително"

Удивен съм за пореден път -
Българинът пак ме изненада -
след година цела на карък
вълкът на агне пак ше става.
Ей го, всички станоха набожни,
постим яко, (нема лев у джоба)
пожеланията - сложни -
не си актулаен, ако не е във поема.
Всички толкова добри,
с мерак за дни щастливи,
де се крихте 360 дни,
с тези думи тъй красиви?!
Леле, всичко свети ярко,
осветихме си площада,
айде на елхите млади
с брадвичката, без пощада.
Да напраиме венец,
тургаме го над вратата,
палим коледната свещ,
метаме се на софрата.
После тайно под юргана
всеки си заспива блажно,
чакаме брадатия човек
със подаръците важни.
Айде, нека да сме живи,
здравето да ни е крепко,
че през новата година
360 остават дни на сметки...

© Дидо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оооооооооо........с това ласкателство си изпроси още един коментар Поздрави от мен и весели празници
  • "Удивително"..........направо си е "удивително"!!! Поредната ти "творба" с удивителни коментари и удивителна шестица(?!?!?!)......... навярно от някой твой мнооого близък!!!!
Предложения
: ??:??