21.07.2024 г., 23:47 ч.

Удобството на крайността 

  Поезия » Гражданска
80 0 0

Днес е пак на мода да си фанатик,

мисленето трудничко ни се отдава.

Страстно се делим и всеки е критик,

човекът в антагонизъм е удавен.

 

Другарството е крайно неудобно,

но толкова удобно да си краен.

Макар да чувстваме света подобно,

различията ни правят го прекрасен.

 

Защо ти е за другия да мислиш?

Нали си точно ти най-умен, важен?

Не се поддавай на съмнения излишни,

може нещо друго, ново да ти кажат.

 

Тъй е най-добре на силите нечисти -

старата сентенция - разделяй и владей.

Mозъците стават като бели листи -

празни, плоски, скучни, безидейни.

© Валентин Стайков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??