Трябва да си българче за да обичаш
наш' те планини зелени,
българин да се наричаш
не е гордост, ако си от чуждо семе.
Уж си българче, а не си свободно,
в край свободен не живееш,
всичко българско и родно
не обичаш, тачиш и милееш.
Уж си българче и раснеш
в дни позорни, в срамно време,
син си на земя прекрасна,
а предател си в юнашко племе!
© Иван Иванов Всички права запазени