16.04.2018 г., 13:55 ч.

Улицата на Старите занаяти, Пловдив 

  Поезия » Пейзажна
387 2 1

Заглъхва тук на стъпките кънтежа
по този стогодишен калдъръм.
Приключили са шумните строежи
във сенки на смокини и салкъм.

 

И приютени тук антични занаяти
събудени от древния си сън
очакват те, прекрачиш ли вратата
тегобите, като в музей остават вън.

 

За да обичаш Пловдив ти е нужно малко!
Той древна и красива е душа...
И да пропуснеш да го посетиш е жалко!
Вратата е отвотена. Ела!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??