Apr 16, 2018, 1:55 PM

Улицата на Старите занаяти, Пловдив 

  Poetry » Landscape
386 2 1

Заглъхва тук на стъпките кънтежа
по този стогодишен калдъръм.
Приключили са шумните строежи
във сенки на смокини и салкъм.

 

И приютени тук антични занаяти
събудени от древния си сън
очакват те, прекрачиш ли вратата
тегобите, като в музей остават вън.

 

За да обичаш Пловдив ти е нужно малко!
Той древна и красива е душа...
И да пропуснеш да го посетиш е жалко!
Вратата е отвотена. Ела!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??