22.06.2012 г., 10:54 ч.  

Уличен музикант 

  Поезия » Друга
495 0 1

Отминават всички дни,

а животът си върви

и отлита като сън –

като звучен, стихващ звън.

 

Кой живее по-добре...

Кой пък никак, въобще –

тъй в  безмерна суета,

прекрояваме света.

 

Засвири за това музикант!

С уличния си талант

разсей ми мислите, разсей...

Запей! Не спирай – пей!

 

За дъгата след дъжда,

за страха, за любовта –

пей!


И за нашата съдба,

ако можеш я разбра –

пей!

 

Да повярваме в това,

че ще дойдат времена

по-щастливи и добри,

без проблеми и злини –

пей!

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пей, свири,
    копней - твори!

    Надеждата умира последна.
Предложения
: ??:??