19.03.2010 г., 14:47 ч.

Умират слънчогледи, значи тъмно е 

  Поезия
484 0 8

Кажи ми нещо?! Още съм си същата,

макар и побеляла като зимата.

Очите ми във лято те превръщат

и есен в гърдите си съм скрила.

 

Кажи ми, че съм хубава. Мечта на птица

в безмислен полет, към проклето бъдеще,

почти такава, по човешки ме обичай.

И някак, ако можеш, дорисувай...

 

Поискай ме, невеста на безверие,

без църква ме венчай и ме прахосай,

а после в рая заведи ме, на доверие,

и там ме имай, влюбена и боса...

 

Умират слънчогледи, значи тъмно е!

Но още съм си същата, от вчера

в утробата ми вече е покълнало

едно сърце от вяра и от смелост...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??