14.10.2011 г., 12:50 ч.

"Умни" 

  Поезия
676 0 2

 

Добре е, че си вярвате изцяло -

нали сте умни – каза ви го мама.

Оглеждате се в криво огледало -

живеете в илюзия голяма.

Но кой съм аз да поучавам

такива зрели умове. О, Боже!

Та аз и на хабер си нямам,

че гущерите сменят кожа.

Такива философи сте дебели -

сами сменихте вчера крушка.

В живота си и книга не прочели –

е, как да ви сравня със Плюшкин?

Обличайте си марковите дрешки

и дръжте си повдигната главата,

но стига ме заливахте със смешки –

за друго си използвайте устата!!!

 

М. Спасов

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??